Glutenfritt mjöl & gryn
Om du hellre vill baka eget bröd finns många olika glutenfria mjöler, glutenfria gryn och glutenfria mjölmixer att välja mellan. Havregryn är naturligt glutenfritt, men hanteras ofta tillsammans de andra sädesslagen som innehåller gluten. Det leder till att det finns små mängder av exempelvis vete i havregryn. Därför behöver du som är allergisk mot vete eller har celiaki välja glutenfria havregryn, som har hanterats separat från de andra sädesslagen och därför inte är kontaminerade med gluten.
De vanligaste mjölerna som vi brukar baka med, vetemjöl och rågmjöl, är inte glutenfria. Men det finns en mängd andra råvaror man kan göra mjöl av som är glutenfria. Till exempel majsmjöl, potatismjöl, rismjöl och bovetemjöl. Ris, även råris är naturligt glutenfritt, men det är bra att inte äta ris för ofta utan varva med andra glutenfria livsmedel, då ris innehåller mycket arsenik.
Sortera efter
Välj vy
till i din varukorg.