Populära länkar


Varumärken

Alla varumärken

  • Kundservice med farmaceuter och egenvårdsrådgivare
  • Inga avgifter
  • Gratis fraktalternativ
  • Snabb leverans
  • Stort sortiment,
    över 40000 artiklar
  • Öppet köp returrätt 14 dagar (ej läkemedel)
  • Betala säkert med avgiftsfri faktura, kort eller internetbank
  • Klimatkompenserade hemleveranser
Produkten har lagts
till i din varukorg.
Produkten har lagts
till i din varukorg.

Tahini - vad är det och vad kan man använda det till?

Du kanske hört talats om tahini. Men vad är det egentligen och vad kan man använda det till? Vi ger svar på dina frågor!

Tahini är en sesampasta gjord på sesamfrön och är en mycket populär ingrediens i bland annat Mellanösterns kök. Sesamfrön är en bra proteinkälla och har ett högt innehåll av kostfibrer. Tack vare det höga proteininnehållet är det en utmärkt ingrediens i vegansk kost.

Det finns både mörk och ljus tahini. Den mörka tahinin är gjord på oskalade sesamfrön och har en viss beska i smaken. Den ljusa är gjord på skalade sesamfrön och är mildare i sin smak. Tahini används ofta till hummus och Baba Ganoush (libanesisk auberginröra), men kan även användas i en dressing och som ingrediens i många andra typer av maträtter. Det gör sig exempelvis väldigt bra tillsammans med söta saker, därför passar den mycket bra i bakning eller som topping på söt frukt. Eller varför inte testa ha tahini som pålägg på smörgåsen?

Här hos oss hittar du tahini från olika varumärken. Välj ljus eller mörk, med eller utan tillsatt salt. Här finns även tahinismör med kakao - perfekt till bakning, desserter eller på kexet. Vill du inte köpa en färdig tahini kan du alltid göra ett själv på cirka tio minuter. Följ bara receptet nedan:

Du behöver:

• 4 dl skalade eller oskalade sesamfrön
• 2,5 dl olivolja
• Salt efter smak

Gör så här:

1. Rosta sesamfröna i en panna på medelvärme - var försiktig och rör om/skaka pannan så de inte bränns.
2. Mixa sesamfröna och blanda i lite olja i taget och sedan saltet tills du når rätt konsistens. Den ska vara slät, men använder du oskalade sesamfrön kan den bli lite mer "grynig".
3. Förvara tahinin i en lufttät burk i kylskåpet.

Sortera efter
Antal/sida