Recept: Glutenfri frölimpa

Du behöver:
25 g jäst
8 dl vatten
4,5 dl bovetemjöl
1,5 dl solroskärnor
1,5 dl pumpakärnor
0,75 dl hela linfrön
0,5 dl nyponskalsmjöl
1 dl psylliumfiber
2 tsk salt
1 msk rårörsocker
Gör så här:
1. Smula jästen i en degblandare eller bunke.
2. Lös jästen i vattnet.
3. Tillsätt torra ingredienser. Om du vill kan du också ha i lite brödkrydda, tex kummin.
4. Använd elvisp eller degblandare och vispa väl i ca 5 minuter.
5. Smörj en 1,5 L stor brödform med olja.
6. Häll smeten i formen. Obs! Smeten ska vara kladdig.
7. Pudra bovetemjöl på ytan.
8. Låt jäsa i 90 min.
9. Sätt ugnen på 175 °C.
10. Baka brödet i 80 min.
11. Låt brödet svalna i formen oövertäckt innan du tar ur det.
12. Låt kallna helt. Gärna över natten.
Filtrera
till i din varukorg.




